Berta Tiana

Nascuda a Sabadell l’any 1978.

Graduada en fotografia a l’any 2000 a l’Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya de la UPC.

Fotògrafa freelance des del 2002 fins l’actualitat, abraça, poc a poc, grans camps de la professió: reportatge, retrat, arquitectura, interiorisme i reproducció de peces d’art. Des del 2008 incorpora un estudi propi i amplia el catàleg, afegint la imatge de producte, de gastronomia i el retrat d’estudi. Des de l’any 2017, també ofereix la realització i edició de vídeo. 

En paral·lel i complementàriament, també ha exercit el comissariat d’exposicions.

Els seus clients són institucions financeres com el BBVA i el Banc Sabadell; corporacions com l’Ajuntament de Sabadell, el Museu d’Art de Sabadell, el Museu Abelló, la UAB i la Fundació Antigues Caixes Catalanes; empreses privades com Zambon Pharma, Laie i Nomàdic Spain; agències de publicitat i màrqueting com Addicional, Creaescola i El Merkat; agents immobiliaris com Fincamps i Nova Finques, arquitectes com Anna Segura, Marta Renom i Roger Sauquet; i autònoms de diferents sectors.

Gran amant de la seva professió, busca captar l’essència estètica del que retrata. Siguin imatges senzilles o complexes, a través del saber fer, la creativitat i la passió per la seva feina, cerca l’ànima del que hi ha a l’altra banda de la càmera.